Eerste MBO1 Milieustraat van start gegaan

met Cyclus, Avalex, Stadswerken Utrecht en GAD

Op woensdag 25 september is de eerste beroepsopleiding MBO1 ‘Milieustraat’ van start gegaan bij SPA Groep in Bodegraven.

Een groep van 15 medewerkers van Cyclus (Gouda), Avalex (Den Haag/Delft), Stadswerken Utrecht en GAD (Bussum) gaat de uitdaging aan om een jaar lang zich in te zetten om hun MBO1 praktijkdiploma ‘Milieustraat’ te halen.

Cyclus, Avalex, Stadswerken Utrecht en GAD willen met dit opleidingstraject de medewerkers stimuleren en de gelegenheid  bieden om in zichzelf te investeren en na te denken over hun huidige werk en toekomstplannen. Met dit diploma hebben zij meer zekerheid in hun loopbaan en zijn de medewerkers breder inzetbaar.

De functie van de medewerker milieustraat is de laatste jaren enorm veranderd; waarbij houding en gedrag en communicatie (meer contact met de burger) hele belangrijke nieuwe elementen zijn. Om de kwaliteit van de milieustraat goed te houden, wordt er steeds meer op specialisatie, kennis en kunde van de medewerkers gevraagd.  

SPA Groep verzorgt deze geheel nieuw ontwikkelde MBO1 beroepsopleiding, die is ontstaan als logisch gevolg op de snelle ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Gedurende een schooljaar zullen de MBO-leerlingen op de verschillende locaties in Gouda, Den Haag, Delft, Utrecht en Bussum zowel theorie- als praktijkles volgen om uiteindelijk een examen af te leggen, waarmee ze de opleiding zullen afronden.

 

 

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID