Specifieke Deskundigheid Zijlader (SDZ)

Deze training bestaat uit een deel theorie en een praktijkbeoordeling. Tijdens de theorie leert men op het gebied van Specifieke Deskundigheid, CE-normen, persoonlijke risico’s en PBM’s. Daarnaast komt veilig en verantwoord werken met de zijlader en het onderhoud en schoonmaken van het voertuig aanbod. Het praktijkgedeelte richt zich op spiegelafstelling, chauffeurshouding en gedrag, waarnemingstechniek, concentreren, observeren en vooruitzien, manoeuvreren en invloed van weersomstandigheden.

Doelgroep
De training Specifieke Deskundigheid Zijlader is bestemd voor ervaren zijlader chauffeurs, correctors en direct leidinggevenden.

Werkwijze
Na het behalen van het theorie-examen, kan er worden deelgenomen aan het praktijkgedeelte waar de specifieke praktijkvaardigheden afgestemd woorden via de vastgestelde veiligheidswerkprocedure. De praktijkbeoordeling zal plaatsvinden tijdens de dagelijkse werkzaamheden met het eigen voertuig. Deze training gaat in op de volgende onderwerpen:
 
– Voordelen zijlader
– ARBO-wetgeving
– Noodzaak van veilig werken
– Persoonlijke risico’s en PMB’s
– CE-normen, specifiek zijlader gericht
– Verantwoord rijgedrag
– Technische vakkennis zijlader systemen
– Onderhoud en controle
– Veiligheidsvoorzieningen
– Rol/taken van de operator en corrector
 

Nascholingsuren Code 95
SPA Groep is door het CBR geregistreerd als opleider in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Deze training heeft een nascholingswaarde van 7 uur in het kader van de Europese richtlijn CCV-vakbekwaamheid.

Incompany
Deze training kunnen wij voor u incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.