Specifieke Deskundigheid Ondergrondse Containers Autolaadkraan Knijper (SDOCAK)

Deze theorietraining in combinatie met de praktijk geeft de deelnemers meer inzicht in alle technische aspecten voor het (veilig) werken met de Autolaadkraan Knijper en/of Ondergrondse containers. Tijdens de theorietraining wordt er onder andere ingegaan op de Arbowet, CE-norm, onderhoud van de voertuigen, risico's, grofvuil inzamelen, containertransportsystemen en de PBM’s. De praktijkbeoordeling zal plaatsvinden tijdens de dagelijkse werkzaamheden en daarbij worden de specifieke praktijkvaardigheden afgestemd met de vastgestelde werkprocedure.

Doelgroep
De training is bestemd voor chauffeurs en bijrijders die betrokken zijn bij  het inzamelen van materiaal met de autolaadkraan knijper en bij de afvalinzameling van ondergrondse containers

Werkwijze
Na het behalen van de tweedaagse theorietraining krijgt de medewerker een praktijkinstructie/-beoordeling voor de ondergrondse containers en/of de autolaadkraan. Door middel van dit praktijkgedeelte worden de specifieke praktijkvaardigheden afgestemd op de vastgestelde veilige werkprocedure. De praktijkinstructie zal zoveel mogelijk plaatsvinden tijdens de dagelijkse werkzaamheden met het eigen voertuig. De praktijkinstructie wordt afgesloten met een praktijkbeoordeling. Deze training gaat in op de volgende onderwerpen:

– De noodzaak van veilig werken
– De arbowetgeving en risico’s
– Risico’s en Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM’s)
– Gevaarlijke stoffen
– Noodsituaties & CE regelgeving
– Stabiliteit & Beveiligingen
– Hijs- en hefgereedschappen
– Veilig ledigen van ondergrondse containers
– Containertransportsystemen
– Veilig grof vuil inzamelen
– Het gebruik van de autolaadkraan
– Schoonmaken, onderhoud en controle

De prijs zoals weergegeven, is exclusief praktijkkosten. De praktijkkosten worden per dagdeel of dag berekend, afhankelijk van het benodigd aantal examenonderdelen. De praktijkkosten betreffen € 570,- per dagdeel en € 1.040,- per dag (maximaal 5 beoordelingen per dag).

Nascholingsuren Code 95
SPA Groep is door het CBR geregistreerd als opleider in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Deze training heeft een nascholingswaarde van 14 uur in het kader van de Europese richtlijn CCV-vakbekwaamheid.

Incompany
Deze training kunnen wij voor u ook incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.