Omgevingswet & Praktijk – Niveau 2 (O&P-2)

De training Omgevingswet & Praktijk gaat over de nieuwe wet en regelgeving toepassen in het plegen van onderhoud van de buitenruimte. De Omgevingswet is het belangrijkste onderdeel voor de buitendienst en krijgt dan ook de meeste aandacht. Wanneer je op operationeel niveau managed en/of aanstuurt en/of controleert krijg je te maken met wettelijke regels ter bescherming van de flora en fauna. Tijdens deze training leer je hoe negatieve effecten op de beschermde soorten tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden beperkt of nog beter kunt voorkomen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de vertaalslag richting onderhoudsplannen en de uitvoering daarvan.

 
Doelgroep
De opleiding Omgevingswet zorgvuldig handelen in de praktijk niveau 2 is specifiek voor degenen die aansturen, coördineren of leidinggeven aan teams werkzaam in de openbare ruimte en specifiek in bijvoorbeeld het groen, bij sportvelden, begraafplaatsen of waterpartijen. Bij een ploeg of team van groenmedewerkers dient altijd minimaal 1 medewerker gecertificeerd te zijn (ten minste niveau 1). Voor de andere uitvoerende medewerkers is basiskennis voldoende en is certificering niet nodig.

 
Werkwijze
De training is ontwikkeld door docenten met ervaring in het lesgeven aan de buitendiensten. Inhoudelijk is de training gericht op werkbaarheid en nuttige toepassing in de praktijk,  de training is interactief van opzet en wordt uitgevoerd op MBO-2 niveau. Gedurende de training wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen. Het examen wordt verzorgd door bureau erkenningen en zij handelen de wettelijke registratie en diplomering af.

​Deze training wordt afgesloten met een examen. De prijs van de training is exclusief examenkosten vanuit het Exameninstituut. De examenkosten vanuit het Exameninstituut worden automatisch toegevoegd aan uw inschrijving.
 
Incompany
Deze training kunnen wij voor u ook Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.