Omgevingswet & Praktijk – Niveau 1 of Niveau 2 (O&P)

In de Omgevingswet staan beschermingsregels voor de Nederlandse planten- en diersoorten in de openbare ruimte en natuurgebieden. Bij niveau 1 en 2 draait het om het voorkomen en beperken van schade aan flora en fauna en het  bewustzijn hieromtrent in een (risicovolle) werksituatie. Tijdens het uitvoeren van werkzaamheden is het daarom ook belangrijk om risico’s te herkennen om de flora en fauna te beschermen en te weten hoe het werk moet worden uitgevoerd.
 
Doelgroep
De opleiding 'Omgevingswet zorgvuldig handelen in de praktijk niveau 1 of niveau 2' is algemeen bedoeld voor degenen die werkzaamheden uitvoeren in de openbare ruimte en specifiek in bijvoorbeeld het groen, bij sportvelden, begraafplaatsen of waterpartijen. Bij een ploeg of team van groenmedewerkers dient altijd minimaal 1 medewerker gecertificeerd te zijn. Voor de andere uitvoerende medewerkers is basiskennis voldoende en is certificering niet nodig.

 
Werkwijze
De training is ontwikkeld met het oog op de toepassing in de praktijk en wordt uitgevoerd op MBO 2 niveau. Gedurende de training wordt theorie afgewisseld met praktische oefeningen om direct de geleerde vaardigheden toe te passen. Het doel van de training betreft het bewust worden van de (on)balans in de kwetsbare natuur in het werkgebied, voorkomen en beperken van schade aan flora en fauna in een werksituatie door zorgvuldig te handelen en leren over de regels en afspraken voor onder andere bestendig beheer. Wanneer je werkzaamheden verricht, is het noodzakelijk om gedragscodes te begrijpen en maatregelen te kunnen toepassen voor de verschillende situaties.

De training bestaat uit 2 interactieve lesdagen (inclusief een praktijkdeel) en wordt afgesloten met een examen. De prijs van de training is exclusief examenkosten vanuit het Exameninstituut. De examenkosten vanuit het Exameninstituut worden automatisch toegevoegd aan uw inschrijving.
 

Incompany
Deze training kunnen wij voor u ook Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.