Nascholing – Mollenbestrijding met Klemmen (NMK)

De mol, een prachtig zwart fluwelen diertje, dat veel nuttig werk verzet. Deze noeste –bijna blinde- ondergrondse werker houdt de bodem luchtig, vangt veel insecten en verzet letterlijk en figuurlijk bergen.

Toch wordt dit door velen niet op prijs gesteld! Door zijn uitgebreid gangenstelsel en (mols)hopen verricht de mol schade aan gazons, planten en door verzakkingen kan voor dieren en (sport)mensen schade ontstaan. Het beestje kan een werkelijk plaag vormen en dan moet er iets gebeuren. Deze cursus geeft u uitgebreide informatie over de leefwijze, nut en schade van deze graver, ook wordt in de praktijk een bestrijding van mollen met gebruik van klemmen uitgevoerd. 

 
Doelgroep
Deze nascholing is gericht op plaagdierbeheersers en medewerkers in de groenvoorzieningen, hoveniers en overige belangstellenden. Hierbij valt te denken aan: landschapbeheerders, (beleids)medewerkers van gemeenten, provincie of landelijke overheid. 

 
Werkwijze
Deelnemers hebben na afloop van de training meer inzicht in het uiterlijk, gedrag, potentiele schade welke de mol kan aanrichten, wet- en regelgeving. Bij overlast door mollen weet men de juiste maatregelen te treffen om een einde aan de heersende overlast te brengen. De nascholing gaat in op:

– Uiterlijk, zintuigen
– Biologie en leefwijze
– Voortplanting
– Nut- en schade
– Wet- en regelgeving
– Bestrijding met klemmen

Aan het eind van de dag wordt een toets afgenomen.
 
Nascholing
Deelnemers aan deze nascholing ontvangen 25 nascholingspunten na afronding met een positief resultaat. De nascholingsprijs zoals weergegeven, is exclusief examenkosten vanuit het Exameninstituut. De examenkosten vanuit het Exameninstituut worden automatisch toegevoegd aan uw inschrijving.
 
Incompany
Deze training kunnen wij voor u ook Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.