Nascholing – EHBO voor Bestrijdingstechnici (NEHBO)

Een belangrijk aspect binnen het werken als bestrijdingstechnicus is je eigen veiligheid. Maar wat moet je doen als er onverwachts toch iets niet volgens plan gaat? Wat zijn hierbij de belangrijkste punten bij het verlenen van eerste hulp bij ongelukken of beknellingen? Deze nascholing geeft jou als bestrijdingstechnicus, handvaten in verschillende situaties waarin eerste hulp noodzakelijk is.

Doelgroep
Deze nascholing is vooral bedoeld voor uitvoerende medewerkers die werkzaam zijn in de buitendienst. En voor diegene die op willen gaan voor de herhaling van hun officiële EHBO certificaat. Deze nascholing geeft geen recht op het officiële EHBO diploma.
 
Werkwijze
Deelnemers hebben na afloop van de training meer inzicht in de belangrijkste punten bij het verlenen van eerste hulp bij onder andere ongelukken en beknellingen. De nascholing behandeld de benodigde theoretische kennis waarna je direct deze kennis in de praktijk toe kan brengen door middel van een praktijkinstructie, toegespitst op situaties vanuit het werken als bestrijdingstechnicus. In de middag vindt er een praktijkinstructie- en beoordeling plaats van ongeveer 3 uur, waarbij de docent diverse oefeningen op het gebied van EHBO uitvoert. De nascholing gaat daarmaast in op:

– Stoornissen in het bewustzijn en van de ademhaling
– Stilstand van de bloedsomloop
– Ernstige uitwendige bloedingen en (brand)wonden
– Kneuzingen, verstuikingen, ontwrichting en botbreuken
– Oogletsels, vergiftiging en elektriciteitsongevallen

Aan het eind van de dag wordt een toets afgenomen.
 
Nascholing
Deelnemers aan deze nascholing ontvangen 25 nascholingspunten na afronding met een positief resultaat. De nascholingsprijs zoals weergegeven, is exclusief examenkosten vanuit het Exameninstituut. De examenkosten vanuit het Exameninstituut worden automatisch toegevoegd aan uw inschrijving.
 
Incompany
Deze training kunnen wij voor u ook Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.