Invloed Positieve Gezondheid (IPG)

De training gaat in op de bewustwording van gezondheid en leefstijl en de invloed daarvan op het werk en andersom. Daarbij worden praktische tools aangereikt die direct gebruikt kunnen worden om bewuster/gezonder te leven en te werken. De deelnemer krijgt o.a. handvaten voor het omgaan met stress en werkdruk en krijgt inzicht in benodigde gedragsveranderingen.

Doelgroep
Chauffeurs en medewerkers, werkzaam in AMBOR-branche.

Werkwijze
De training wordt gegeven in 2 dagdelen. De ochtend zal bestaan uit de lichamelijke aspecten. De deelnemers worden zich bewust van wat gezond zijn betekend, krijgen uitleg over de voeding- en maaltijdschijf en worden zich bewust(er) van de gevaren van ongezonde voeding. Ook komen de gevolgen en invloeden van drugs, alcohol en roken aan bod. In de middag zal het mentale welbevinden aan de orde komen. Hierbij krijgen de deelnemers uitleg in hoe om te gaan met stress, werkdruk en hoe dit te handvatten te bieden. De training gaat in op:

– Bewust zijn van het belang en risico’s van (on)gezonde voeding
– Invloed van bewegen op de gezondheid
– De risico’s van alcohol en roken en stress
– Mentale gezondheid en weerbaarheid
– Kennis en inzicht in gedragsverandering
– Eigen positieve gezondheid
– Wat is de zingeving van mijn duurzame werk


Nascholingsuren Code 95
SPA Groep is door het CBR geregistreerd als opleider in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Deze training heeft een nascholingswaarde van 7 uur in het kader van de Europese richtlijn CCV-vakbekwaamheid.

Incompany
Deze training kunnen wij voor u Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.