Behavior Based Safety (BBS)

Deze training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens deze training wordt er ingegaan op waarnemingstechnieken, concentreren, observeren en vooruitzien, manoeuvreren en het invloed van het weer. Uiteindelijk wordt de chauffeur beoordeeld op de kwaliteit van zijn rijgedrag.
 

Doelgroep
De training is bestemd voor beroepschauffeurs.
 

Werkwijze
Deze training wordt in 1 dag gegeven en bestaat uit een theoriegedeelte, van circa 1,5 u. Daarna volgt een praktijkgedeelte, waarbij de chauffeurs getraind worden in de theorie en de praktische vaardigheden van het BBS-concept. De training gaat in op de volgende onderwerpen:
 
Theorie:
– Wat is Behaviour Based Safety?
– Wat is defensief rijden?
– Spiegelafstelling
– Chauffeurshouding- en gedrag
– Onderhoud en controle/ voertuiginspectie
– Voorkomen van ongevallen bij laden- en lossen
– Schades en consequenties
– Omgaan met vermoeidheid (Optioneel)

Praktijk:
– Waarnemingstechnieken
– Concentreren, observeren en vooruitzien
– Manoeuvreren
– Invloed van weersomstandigheden

Overige relevante zaken uit het theoriegedeelte worden behandeld in de instructieritten waarin de chauffeur het geleerde meteen gaat toepassen. De chauffeur wordt door de instructeur beoordeeld op de kwaliteit van zijn rijgedrag en toepassing van BBS-principes.  

Nascholingsuren Code 95
SPA Groep is door het CBR geregistreerd als opleider in het kader van de verplichte nascholing voor beroepschauffeurs. Deze training heeft een nascholingswaarde van 7 uur in het kader van de Europese richtlijn CCV-vakbekwaamheid.

Incompany
Deze training kunnen wij voor u Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.