Adviseur Houtbescherming (AH)

Als je hout goed wilt beschermen, heb je een zekere basiskennis nodig. Hoe is hout opgebouwd? Met welke duurzaamheidklassen hebben we te maken? Welke houtsoorten zijn gevoelig voor insecten en schimmels en hoe neem je dat waar? In de cursus bespreken we deze onderwerpen en leer je in de praktijk de belangrijkste eigenschappen en aantastingen te herkennen. We starten echter in de basis: vocht. Vocht als oorzaak van de aantastingen. We gaan in op inspecties en de aantasters van hout: dieren en schimmels. Tenslotte bespreken we de preventieve en curatieve  technieken en gaan in op veilige arbeidsomstandigheden.

Doelgroep
De training is bestemd voor iedereen die met houtaantasting te maken heeft, zoals bestrijdingstechnici, medewerkers van aannemingsbedrijven, klusbedrijven, gemeenten, verantwoordelijken bij de aanpak van restauraties en verder een ieder die belangstelling heeft voor het beschermen van hout.  
 
Werkwijze
Deelnemers zijn na het volgen van deze training in staat zelfstandig een inspectie op houtaantasting uit te voeren en de oorzaken daarvan te achterhalen. De deelnemer is vervolgens in staat de juiste maatregelen te nemen om houtaantasting duurzaam op te lossen. Deze nascholing gaat in op:

– Vochtoorzaken, herkenning en wering 
​- Eigenschappen van hout 
– Inspectie op houtaantasting
– Schimmels 
– Dierlijke aantasters 
– Houtbescherming en houtverduurzaming (preventief) 
– Houtaantasters: biociden en technieken (curatief) 
– Alternatieve bestrijdingstechnieken 
– Arbeidsveiligheid 

 

Aan het eind van de dag wordt een toets afgenomen.
 
Nascholing
Deelnemers aan deze nascholing ontvangen 50 nascholingspunten na afronding met een positief resultaat. De nascholingsprijs zoals weergegeven, is exclusief examenkosten vanuit het Exameninstituut. De examenkosten vanuit het Exameninstituut worden automatisch toegevoegd aan uw inschrijving.
 
Incompany
Deze training kunnen wij voor u ook Incompany organiseren. Wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.