Opleidingen en trainingen

Nascholing "Houtaantastende insecten en IPM"

In deze nascholing gaat het alleen over houtaantastende insecten; niet over zwam en schimmel (houtrot). We kijken naar de houten materialen die we tegenwoordig in gebouwen tegenkomen, inclusief nieuwe materialen als gemodificeerd hout. Dan roepen we de kennis over houtaantastende insecten uit de opleiding voor bestrijdingstechnicus (BT) even in de herinnering terug en breiden die uit, bijvoorbeeld met mogelijke vergissingen bij determinaties. Andere belangrijke onderwerpen zijn hoe IPM te integreren is in de bestrijding van houtaantastende insecten en de huidige stand van beschikbare (bestrijdings)middelen en hun gebruik.


Inhoud:

- Hout in de (moderne) bouw: houten materialen in gebouwen / nieuwe materialen als gemodificeerd hout (bijv. Thermowood en Accoya)

- Houtaantastende insecten: verschil nathoutboorders drooghoutboorders / belangrijkste nathoutboorders / belangrijkste drooghoutboorders / mogelijke vergissingen bij diagnoses

- Aanpak inclusief IPM: waarom IPM? / Goede inspectie / Huidige stand van chemische middelen en gebruik / noodzaak chemische bestrijding / nazorg

Doelgroep: 
Deze nascholing is bedoeld voor bestrijdingstechnici en medewerkers in bedrijven en instellingen die af en toe (naast andere plaagdieren) wel houtwormklussen doen (maar geen zwam bestrijden), eigenlijk nooit in monumenten komen en een meerdaagse cursus teveel vinden. Speciale voorkennis is voor deze cursus niet vereist.


Resultaat:
 
Deelnemers zijn op de hoogte van de gebruikte houtsoorten binnen de moderne bouw, weten het verschil tussen nat- en drooghoutboorders en kunnen een aantal soorten noemen en weten de aanpak inclusief IPM.
 

Praktijk: 
Er is geen apart praktijkgedeelte aan verbonden.  

Nascholingspunten/-dagdelen: 
25 nascholingspunten voor gediplomeerde bestrijdingstechnici (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen). 

Toetsing: 
Aan het eind van de nascholingsdag neemt de Stichting CPMV de bijbehorende toets af. 

Cursusduur: 
1 dag 

Lestijden: 
08.00 uur 15.00 uur 

Prijs: 
250,- excl. BTW en inclusief toetskosten en registratie nascholingspunten CPMV 

Opmerkingen:  
De cursusprijs is exclusief BTW en inclusief toets bij het CPMV alsmede de registratie van nascholingspunten bij een positief afgesloten toets, cursusmateriaal en verzorging gedurende de gehele dag. 

 

Aanmelden

Klik hier om direct (iemand) aan te melden voor deze cursus.

Cursusdata

NHIPM 01/23 BODEGRAVEN
7 maart 2023 van 8:00 - 15:00 uur Bodegraven
© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID