Opleidingen en trainingen

Nascholing "Risicobeheersing"

Binnen INTERGRATED PEST MANAGEMENT (IPM) is het beheersen van de daadwerkerkelijke risico’s mogelijk. Certificering bij levensmiddelenproducenten eisen het, in de vakbekwaamheid wordt het verplicht getraind en geëxamineerd en op dit moment is er sprake van dat er bepaalde middelen alleen ingezet mogen worden als voldaan wordt aan de systeemwerkwijze van IPM. Maar ook de nu in ontwikkeling zijnde certificeringen om het specifiek gebruik van een biocide mogelijk te maken vragen om het inventariseren van de risico’s. 

 

In de PCP module “Risico beheersing” wordt zichtbaar waarom en hoe een risico inventarisatie gemaakt kan worden en hoe dit in de praktijk voor je kan werken.   

 

Er worden risico’s geïnventariseerd, hoe rapporteer je en dan: wat wil je bereiken met de inventarisatie; verbeterplannen maken, borging regelen en natuurlijk een bijdrage leveren aan de werkzaamheden van de Service Technicus en de klant, bewustwording. Maar ook voorbereid zijn op de toekomstige certificering voor buitengebruik van rodenticiden. 

 

Inhoud:  

·         Risico’s zijn afhankelijk van de omgeving waarin zij voorkomen 

·         Hoe risico’s inventariseren  

·         Het wegen van risico’s; wat is relevant   

·         Rapporteren  

·         Verbeterplannen initiëren  

·         Afsluiting bij certificering 

 

Doelgroep:  

Deze module van de nascholing is gericht op iedereen die op een hoger niveau wil acteren binnen de plaagdierbranche. De nascholing is gericht op plaagdierbeheersers, bedrijven en service technici welke met voedselveiligheidscertificering te maken hebben, medewerkers van bedrijven die binnen IPM meer met de RIE willen doen, iedereen die voorbereid wil zijn op certificering. De nascholing ligt op MBO-niveau.  

 

Resultaat:
Na het volgen van deze module hebben deelnemers meer inzicht op de wijze waarop ze binnen IPM een goede risico inventarisatie kunnen maken en hoe ze daarmee toegevoegde waarde kunnen leveren. Deelnemers kunnen de gegevens gebruiken voor verbeterprogramma’s en kunnen risico inventarisaties, zoals gevraagd wordt bij het toepassen van specifieke biociden, uitvoeren. 

 

Nascholingspunten/-dagdelen:
Geslaagden voor de toets ontvangen 25 nascholingspunten (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen).


Toetsing:
Aan het eind van de nascholingsdag neemt de stichting CPMV de bijbehorende toets af.

 

Cursusduur:
1 dag 

 

Lestijden:
Van 08.00 tot 15.00 uur

 

Prijs:
€ 250 excl. BTW en inclusief toetskosten en registratie nascholingspunten CPMV. 

 

De cursus kan ook in-company worden verzorgd.

 

Opmerking:
De cursusprijs is exclusief BTW en inclusief toetskosten van het CPMV alsmede de registratie van nascholingspunten bij een positief afgesloten toets. De cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en verzorging gedurende de gehele dag. 

 

 

Aanmelden

Klik hier om direct (iemand) aan te melden voor deze cursus.

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID