Opleidingen en trainingen

Nascholing "Voldoende Onderricht Persoon conform NEN 3140 voor plaagdierbestrijders"

Tijdens werkzaamheden worden dierplaagbestrijders (vooral in de grotere industriλle en levensmiddelenbranche) geconfronteerd met plaagdieren in en rond schakelkasten en elektrische installaties.

De werkgever is volgens de Arbo-wet verplicht zijn medewerkers op te leiden voor de taken welke hij/zij uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor risicovolle taken, zoals het werken in en rond schakelkasten, ruimten en elektrische installaties. De Arbo-wet geeft aan dat werknemers die dergelijke risicovolle taken uitvoeren hiervoor doelmatig dienen te zijn opgeleid en getraind. 

Speciaal voor deze specifieke doelgroep heeft MUSCA de cursus Voldoende Onderricht Persoon conform NEN3140 standaard voor plaagdierbestrijders (VOP) ontwikkeld die de bestrijder ondersteund en inzicht geeft in het veilig gebruik tijdens de dagelijkse werkzaamheden. De VOP heeft geen elektrotechnische achtergrond, maar moet wel (eens) werkzaamheden uitvoeren met een elektrisch risico.

Inhoud

- Gevaren van elektriciteit
- Procedures bij het werken aan elektrische installaties

- Spanningsloos werken

- In de nabijheid van spanningvoerende delen werken
-
Routinehandelingen

- De werkplek en de gevarenzone

- Omgevingsfactoren
- De organisatie van werkzaamheden

- Persoonlijke beschermingsmiddelen
- Gereedschappen

- De nieuwe NEN 3140:2011

 

Doelgroep:

Bestrijdingstechnici en medewerkers in bedrijven en instellingen die te maken hebben met het werken in en rond schakelkasten, ruimten en elektrische installaties. Speciale voorkennis is voor deze cursus niet vereist. 

Resultaat:
Na het volgen van deze cursus zijn de deelnemers in staat veilig plaagdierwerkzaamheden uit te voeren, geen elektrische werkzaamheden.

 

Nascholingspunten/-dagdelen
Geslaagden voor de toets ontvangen 25 nascholingspunten (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen). 

Toetsing:
De cursus wordt conform de NEN3140 standaard gegeven, na het behalen van de toets wordt een certificaat op naam verstrekt.

Cursusduur:
1 dag

Lestijden:
Van 8.00 - 15.00 uur

Prijs:
€ 250,- per persoon inclusief cursusmateriaal en CPMV toetskosten en exclusief BTW.

 


Opmerkingen:
De cursusprijs is exclusief BTW, maar inclusief cursusmateriaal, CPMV toetskosten en verzorging gedurende de gehele dag.

 

Aanmelden

Klik hier om direct (iemand) aan te melden voor deze cursus.

Cursusdata

NVOP 01/23 BODEGRAVEN
5 juni 2023 van 8:00 - 15:00 uur Bodegraven
© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID