Opleidingen en trainingen

Nascholing "Mollenbestrijding met Klemmen"

De mol een prachtig zwart fluwelen diertje dat veel nuttig werk verzet. Deze noeste –bijna blinde- ondergrondse werker houdt de bodem luchtig, vangt veel insecten en verzet letterlijk en figuurlijk bergen.

Toch wordt dit door velen niet op prijs gesteld! Door zijn uitgebreid gangenstelsel en (mols)hopen verricht de mol schade aan gazons, planten en door verzakkingen kan voor dieren en (sport)mensen schade ontstaan. Het beestje kan een werkelijk plaag vormen en dan moet er iets gebeuren. Deze cursus geeft u uitgebreide informatie over de leefwijze, nut en schade van deze graver, ook wordt in de praktijk een bestrijding van mollen met gebruik van klemmen uitgevoerd. Na het volgen van deze cursus bent u in staat zelfstandig een mollenprobleem op te lossen.

Inhoud:
- Uiterlijk
- Zintuigen
- Biologie
- Leefwijze
- Voortplanting
- Nut en schade
- Wet- en regelgeving
- Bestrijding met klemmen

Doelgroep:
Plaagdierbeheersers en medewerkers in de groenvoorzieningen, hoveniers
en overige belangstellenden. Hierbij valt te denken aan; landschapbeheerders, (beleids)medewerkers van gemeenten, provincie of landelijke overheid, etc. 

Resultaat:
Deelnemers hebben kennis over uiterlijk, gedrag, schade, wet- en regelgeving. Bij overlast door mollen weet men de juiste maatregelen - te treffen om een einde aan de heersende overlast te brengen.  

Praktijk:
In de middag zal in een nabij liggende akker mollen worden bestreden door middel van het opsporen van de ritten en plaatsen van klemmen.

Nascholingspunten/-dagdelen:
Geslaagden voor de toets ontvangen 25 nascholingspunten (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen).

Toetsing:
Aan het eind van de nascholingsdag neemt de stichting CPMV de bijbehorende toets af.

 Cursusduur:
1 dag

 

Lestijden:
Van 08.00 tot 15.00 uur

 Prijs:
€ 275 excl. BTW en inclusief toetskosten en registratie nascholingspunten CPMV.

 

De cursus kan ook in-company worden verzorgd.

Opmerking:
De cursusprijs is exclusief BTW en inclusief toetskosten van het CPMV alsmede de registratie van nascholingspunten bij een positief afgesloten toets. De cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en verzorging gedurende de gehele dag. 

Aanmelden

Klik hier om direct (iemand) aan te melden voor deze cursus.

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID