Opleidingen en trainingen

Nascholing "Bedwantsen in de praktijk"

Het korte nascholingsprogramma ‘Bedwantsen in de praktijk’ legt de nadruk op de problemen die bedwantsen kunnen veroorzaken. Bedwantsen zijn de laatste jaren enorm in opmars.

In de grote steden van de Verenigde Staten, Canada en Australië kan men van een ware plaag spreken. Er zijn in diverse landen al handboeken en protocollen hoe je problemen met bedwantsen te lijf dient te gaan. Ook worden er op steeds grotere schaal seminars en bijeenkomsten georganiseerd.

In West Europa en ook in Nederland neemt het aantal bedwantsen de laatste vijf jaar pas echt toe.

Van enkele tientallen meldingen in 2003 is er op dit moment sprake van enkele honderden meldingen per jaar.  Vooral in de hotelbranche zijn er veel meldingen maar we komen bedwantsen ook op steeds “vreemdere” plekken tegen, zoals: woningen, ziekenhuizen, studentenhuisvesting, vrachtwagens, treinen, vliegtuigen enzovoort.

Het National Pest Management Association (NPMA) introduceerde in 2011 in de Verenigde Staten het ‘Best Management Practices voor Bed Bugs (BMP)’. In deze code is omschreven welke factoren van belang zijn om tot een goed resultaat te komen. Hierbij valt onder andere te denken aan opleiding en voorlichting van (hotel)personeel, schoonmaak en inspectie.

Ook zien we de laatste jaren een toename van alternatieve bestrijdingsmethodes. Tijdens deze nascholing gaan we dieper in op de zogenoemde ‘hittebehandeling’.

Tenslotte is er volop gelegenheid om vragen te stellen en te discussiëren.

Inhoud:

·         Biologie
·         Preventie
·         IPM
·         Inspectie
·         Wet en regelgeving
·         Biociden
·         Hittebehandeling
·         Alternatieve methoden

Doelgroep:
De cursus is gericht op bestrijdingstechnici, accountmanagers van dierplaagbeheersingsbedrijven.

Resultaat:
Na het volgen van de cursus heeft de deelnemer meer zicht op de leefwijze, verspreiding  en schade van de bedwants. Door de praktijksimulatie krijgt men meer informatie over reguliere bestrijding, preventie monitoring en alternatieve bestrijdingen.

Praktijk:
Na de theorie wordt  in een (hotel)kamer  praktisch een inspectie, communicatie met de klant en bestrijding onder supervisie uitgevoerd.

Nascholingspunten/-dagdelen:
Geslaagden voor de toets ontvangen 25 nascholingspunten (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen).

Toetsing:
Aan het eind van de dag neemt de Stichting CPMV de bijbehorende toets af.

Cursusduur:
1 dag. 

Lestijden:
08.00 uur – 15.00 uur. 

Prijs:
€ 250,- excl. BTW en inclusief toetskosten en registratie nascholingspunten CPMV.
(Vanwege het praktijkgedeelte is de maximale groepsgrootte 10 personen per groep.)

De theorie van deze cursus kan ook in-company worden verzorgd. Informeer naar de voorwaardenOpmerkingen:
De cursusprijs is exclusief BTW en inclusief toetskosten van het CPMV alsmede de registratie van nascholingspunten bij een positief afgesloten toets. De cursusprijs is inclusief cursusmateriaal en verzorging gedurende de gehele dag.

Aanmelden

Klik hier om direct (iemand) aan te melden voor deze cursus.

Cursusdata

NB 01/22 -- ZOWEL ONLINE ALS KLASSIKAAL TE VOLGEN
2 mei 2022 van 08:00 - 15:00 uur + aansluitend examen Bodegraven
© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID