Medewerkers

 

Directie
Wouter en Ronald vormen samen het directieteam van Spa Groep.

Ronald Ravesteijn

Is het brein achter de organisatie en als directeur eindverantwoordelijke voor SPA Groep. Het mooiste van dit werk is, volgens Ronald, dat je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van mens en organisatie door middel van de SPA Groep producten. " In 15 jaar van niets naar marktleider in de afval en reinigingswereld is een mooie prestatie, maar de ontwikkelingen gaan nog steeds door." Zo is Ronald goed in het herkennen van problemen en het zoeken naar oplossingen. “Opleiden doe je niet alleen om het opleiden maar ook om het beoogde resultaat te behalen.”


Wouter Jansen

Wouter is al meer dan twintig jaar actief in de sector Afval, Milieu en Beheer Openbare Ruimte. Hij heeft bij een gemeente en bij een SW-bedrijf vakinhoudelijke -en beleidsmatige ervaring opgedaan. Daarna  was hij hoofd uitvoering bij een overheidsgedomineerde afvalinzamelingsorganisatie. De laatste tien jaar is Wouter ondernemer en heeft hij in die periode een zeer ruime interim, project- en advieservaring opgedaan.

Wouter vindt het belangrijk om zinvol te ondernemen. Niet alleen met een focus op de korte termijn, maar ook met een visie op de toekomst waarin hij iets goeds aan de wereld kan bijdragen. “Toen Ronald me vroeg om samen met hem SPA Groep te leiden hoefde ik niet lang na te denken. Dit is een perfecte match. Het hogere doel van SPA Groep is nu om mensen in staat te stellen om hun eigen bestaan in handen te nemen, hun levensomstandigheden te verbeteren en daarbij rekening te houden met de medemensen en ons milieu. Het is fantastisch dat we dat kunnen doen, samen met onze relaties en opdrachtgevers en vanuit de gezamenlijke passie voor het beheer en onderhoud van de leefomgeving”

De verbinding tussen mens, organisatie en samenleving staat bij Wouter altijd centraal. In alle producten en diensten van SPA groep is dit een belangrijke kenwaarde. “Overheidsorganisaties dienen te werken vanuit het publiek perspectief. Dat houdt in dat een organisatie pas succesvol is als er naast financiële winst, productkwaliteit en klanttevredenheid ook een substantiële bijdrage aan de kwaliteit van de samenleving wordt gerealiseerd".

Om deze visie kracht bij te zetten en te vertalen naar praktische en duurzame businessmodellen voor de sector AMBOR, volgt Wouter momenteel het 'Sustainable Leadership Program' bij Hogeschool Tias. Wil je Wouter spreken dan kun je hem bellen op 06-1530031.

 

Opleidingsadviseur

Hans Nijboer

Als adviseur komt Hans regelmatig bij de afvalinzamel- en reinigingsbedrijven. Hij onderhoudt de contacten met de afvalbedrijven en bezoekt bijeenkomsten en congressen. Op deze manier is hij in staat om de opleidingsbehoefte in de branche te signaleren en dit te vertalen naar cursussen en trainingen. Hans adviseert de bedrijven over opleidingen en andere vraagstukken op het gebied van HRM.

 


Adviseur 'Organisatieontwikkeling'

Arjan de Bruin

Als Senior adviseur voor de afdeling ‘Organisatieontwikkeling’ levert Arjan een belangrijke bijdrage aan diverse projecten bij onze opdrachtgevers. Arjan is deskundig op het gebied van capaciteit –en kostenonderzoek en combineert dit met een ruime ervaring in het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. De eerste tien jaar van zijn carričre heeft hij als werkvoorbereider/ calculator bij een aannemer voor groenvoorziening en civieltechnische projecten gewerkt. Daarna is hij de advieswereld ingestapt en in die hoedanigheid is hij alweer velen jaren betrokken bij organisatieonderzoek en advies als het gaat om beleid, planvorming en beheer van de openbare buitenruimte.


Matthijs Pijnacker

 
Bram Broeder
 Projectleider 'Organisatieontwikkeling'

Jan Bonnes

Is Interne Projectleider van de afdeling Organisatieontwikkeling en is daarnaast verantwoordelijk voor productontwikkeling. Jan is onze specialist op het gebied van CCV en de subsidieprogramma's. Hij onderscheidt zich door zijn rust en de mogelijkheid om zich te verdiepen in bijvoorbeeld complexe opleidingsplannen. De toegevoegde waarde ligt in de zeer zorgvuldige werkwijze, het kunnen belichten van verschillende kanten en het geven van een gedegen advies.


 Opleidingscoördinator

Sandy Zwaan

Is Opleidingscoördinator van de MBO-opleidingen. Ze is de spil tussen de klant, de leerlingen, de docenten en de onderwijsinstelling. Samen met docent is zij verantwoordelijk voor de begeleiding en ondersteuning van de leerlingen (en de klanten) binnen het MBO. 

 


Jacqueline Bunnik 

Is Interne Projectleider en Opleidingscoördinator van de MBO-opleidingen en is verantwoordelijk voor planning en control. Jacqueline heeft ervaring op het gebied van planning en organisatie en is daarom degene die het plannen en organiseren van regiotrainingen voor haar rekening neemt. Bovendien regelt Jacqueline alles rondom de cursus 'Gasmeetdeskundige'. Daarnaast houdt Jacqueline zich bezig met de communicatie en organisatie van de MBO-trajecten.

 

Githa de Roos

Is Interne Projectleider en Opleidingscoördinator van de MBO-opleidingen en de opleiding 'Teamleider AMBOR. Ze is verantwoordelijk voor planning, control en productontwikkeling, maar ook voor de begeleiding en ondersteuning van de leerlingen (en de klanten) binnen het MBO en de opleiding Teamleider AMBOR. Githa heeft ervaring op het gebied van communicatie en organisatieontwikkeling en is gespecialiseerd in het 'Huisopleiderschap'. Daarnaast is ze redacteur van "Nieuws van SPA Groep".  


Interne Projectleiders

Mariska Callenbach 

Is Interne Projectleider en is verantwoordelijk voor planning en control. Tevens organiseert Mariska de (nascholings)cursussen voor Bestrijdingstechnici. Bovendien heeft Mariska ervaring op het gebied van facility management en is daarom ook verantwoordelijk voor de facilitaire werkzaamheden op onze eigen cursuslocatie. Daarnaast houdt Mariska zich bezig met de communicatie en organisatie van de MBO-trajecten.

 


Laura Groen


 


Claire Franken
Floortje Osnabrug


 


Financiele administratie

Arianne Sprokkerieft

Is nauwkeurig en ervaren op gebied van financiële administratie en personeel en organisatie. Als ruim 15 jaar ondersteunt zij onder andere facilitaire processen en het crediteurenbeleid. Als er iets uitgezocht moet worden, dan is de vraag bij haar in zeer goede handen

  

Docenten

Anouk van Oudvorst
Bas Blankespoor

Is een gedreven rij- en slipinstructeur en bovendien transportspecialist. Als (vrachtauto)chauffeur kom je Bas tegen bij CCV-gerelateerde praktijktrainingen. Deze ervaren beroepschauffeur en instructeur is echt een man van de praktijk die iedere dag weer kwaliteit wil leveren.


 

 

Curd van der Linden

Is instructeur autolaadkraan en verzorgt praktijk beoordelingen bij alle voorkomende werkzaamheden met de autolaadkraan. Curd is ook een van onze ervaren rijvaardigheid- en slipinstructeurs. Curd verzorgt ook samen met Bas de CCV Chauffeurs Praktijk Dagen op het circuit en maakt daar met zijn ervaring een onvergetelijke dag van. Daarnaast is hij één van onze praktijkinstructeurs voor de gladheidbestrijding en is hij bijgeschoold door NIDO en Schuitenmaker om praktijkbeoordelingen te kunnen geven volgens de CROW-norm. Eén van zijn andere bezigheden is dat hij stuntwerk organiseert en uitvoert voor de Nederlandse filmindustrie.


Erik Zwaard

Is een door de wol geverfde rij instructeur, slipinstructeur en transportspecialist; hij kan instructies geven aan ongeveer alles met wielen en een stuur. Hij geeft zijn trainingen op humorvolle wijze en is een meester in het overbrengen van informatie. Tevens is hij één van onze docenten en praktijkinstructeurs voor de gladheidbestrijding en is hij bijgeschoold door NIDO en Schuitenmaker om praktijkbeoordelingen te kunnen geven volgens de CROW-norm.

 

Henk Wesselius

Is een praktijkinstructeur voor de gladheidbestrijding en alle Specifieke Deskundigheid Opleidingen. Zijn vakkennis en specialisme hebben ertoe geleid dat hij aan de wieg heeft gestaan van alle Specifieke Deskundigheid Opleidingen. Hiermee heeft hij de meeste kennis op het gebied van deze opleidingen (o.a. autolaadkraan, shovel, minigraver, graafmachine, veegmachine, hoogwerker, bovenloopkraan, tractor) op zijn naam staan. Hij is een begrip bij vele klanten en al duizenden cursisten zijn door hem opgeleid. Voor de gladheidbestrijding is hij bijgeschoold door NIDO en Schuitenmaker om ook praktijkbeoordelingen te kunnen geven volgens de CROW-norm.


Jan van der Heul

Is docent Brengstation en Milieupark en bovendien gladheidbestrijding. Hij heeft inmiddels ook erg veel trainingen Beheer Openbare Ruimte gegeven. Jan heeft ervaring in de afval en reiniging en is opgeklommen vanuit de praktijk. Hij heeft zich gespecialiseerd in het werken en omgaan met gevaarlijke afvalstoffen. Jan is zeer kundig en kan een uitstekende koppeling tussen de theorie en de praktijk maken. Daarnaast is Jan de ontwikkelaar van de training en de werkpraktijk van Veilig Werken lang de Weg. Hij is in het kader van gladheidbestrijding bijgeschoold door NIDO en Schuitenmaker om praktijkbeoordelingen te kunnen geven volgens de CROW-norm.


Nelleke Pronk 


Is onze communicatietrainer en coach en is gespecialiseerd in ontwikkelingstrajecten. Ze houdt zich bezig met maatwerktrainingen, Omgaan met Agressie in de Praktijk, Klantvriendelijk Handelen in de Praktijk en alle verbale en non-verbale communicatie. Ze is gedreven psycholoog en wordt enthousiast wanneer ze anderen kan stimuleren het uiterste uit zichzelf te halen.

 

 © SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID