Vleermuis gaat de ruimte in

AMSTERDAM -  De Amerikaanse ruimteveer Discovery die zondag vanuit het Kennedy Space Center is gelanceerd, had een verstekeling aan boord... Vlak voor de lancering klampte een vleermuis zich vast aan de brandstoftank...


Foto: NASA/EPA

"Uit een analyse van de lanceringsbeelden blijkt dat het dier zich in elk geval tot het moment van lancering heeft vastgehouden. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van de vleermuis", meldt de NASA op de site Space.com. "De vleermuis heeft zich enkele malen verplaatst tijdens het aftellen, maar ze zat er nog op het moment van de lancering. Uit infraroodbeelden blijkt dat het dier leefde en niet zat vastgevroren, zoals misschien verondersteld zou kunnen worden". Het brandstofreservoir bevatte immers twee miljoen liter vloeibare waterstof op een zeer lage temperatuur.

Gestorven

Niemand weet dus hoe het met het diertje, Brian genoemd, afgelopen is, maar NASA gaat ervan uit dat het ruimteavontuur niet lang geduurd heeft. "Het dier is waarschijnlijk tijdens het opstijgen van de Discovery al snel gestorven."

Bron: http://www.telegraaf.nl/

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID