Mollenbestrijding met Klemmen 28 september 2023

De mol, een prachtig zwart fluwelen diertje dat veel nuttig werk verzet. Deze noeste – bijna blinde - ondergrondse werker houdt de bodem luchtig, vangt veel insecten en verzet letterlijk en figuurlijk bergen.

Toch wordt dit door velen niet op prijs gesteld! Door zijn uitgebreid gangenstelsel en (mols)hopen verricht de mol schade aan gazons, planten en door verzakkingen kan voor dieren en (sport)mensen schade ontstaan. Het beestje kan een werkelijk plaag vormen en dan moet er iets gebeuren. Deze cursus geeft u uitgebreide informatie over de leefwijze, nut en schade van deze graver, ook wordt in de praktijk een bestrijding van mollen met gebruik van klemmen uitgevoerd. Na het volgen van deze cursus bent u in staat zelfstandig een mollenprobleem op te lossen.

Inhoud: 
- Uiterlijk 
- Zintuigen 
- Biologie 
- Leefwijze 
- Voortplanting 
- Nut en schade 
- Wet- en regelgeving 
- Bestrijding met klemmen

Doelgroep: 
Plaagdierbeheersers en medewerkers in de groenvoorzieningen, hoveniers en overige belangstellenden. Hierbij valt te denken aan: landschapbeheerders, (beleids)medewerkers van gemeenten, provincie of landelijke overheid, etc. 

Resultaat: 
Deelnemers hebben kennis over uiterlijk, gedrag, schade, wet- en regelgeving. Bij overlast door mollen weet men de juiste maatregelen te treffen om een einde aan de heersende overlast te brengen.   

Praktijk: 
In de middag zal in een nabij liggende akker mollen worden bestreden door middel van het opsporen van de ritten en plaatsen van klemmen. 

Uitvoering

De nascholing bestaat uit een uitleg van de bovenstaande onderwerpen rondom de mol en een stuk praktijktraining.  De nascholing sluiten we af met een toets.


Nascholingspunten/-dagdelen: 
25 nascholingspunten voor gediplomeerde bestrijdingstechnici.

Planning
Deze nascholing is gepland op 28 september 2023 in Hemmen (Gelderland) van 8.00 – 15.00 uur met aansluitend de toets.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je snel op via onze website www.spa-bv.nl en dan bij Plaagdiermanagement. Mochten er nog vragen zijn, kun je contact opnemen met Leandra Heeren via telefoonnummer 0172 – 200 000. 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID