IPM Buitengebruik – 17 maart 2023
Korte beschrijving
De nascholing “IPM Knaagdieren (buitengebruik)” is ontwikkeld voor plaagdierbeheersers die als laatste redmiddel op een verantwoorde wijze rodenticiden buiten willen toepassen. De nascholing is geheel in lijn met de eisen van het CTGB en het protocol, zoals opgesteld door de NVPB. Naast de omstandigheden van toepassing bespreken we in deze nascholing de wijze van implementatie van het protocol op hoofdlijnen en leggen we verbanden met de Europese norm zoals ontwikkeld door CEPA “Requirements and recommendations for the provision of pest management services” (EN 16636).
Inhoud
- Criteria voor buitengebruik rodenticiden
- Wijze van implementatie van het protocol buitengebruik
- Verantwoord buitengebruik en IPM
- Certificering
- Europese ontwikkelingen: EN 16636 “Plaagdierbestrijdingsbedrijven – Eisen en Competenties”
Doelgroep
De nascholing is gericht op bestrijdingstechnici die volgens de nieuwste richtlijnen en eisen rodenticiden buiten willen kunnen toepassen en zich willen certificeren volgens de ontwikkelde protocollen en normen. Deze nascholing gaat uit van deelnemers met enkele jaren ervaring in de praktijk en die over voldoende basiskennis beschikken.
Resultaat
Na het volgen van deze nascholing weten deelnemers wat ze moeten doen om zich te certificeren volgens het protocol buitengebruik en begrijpen ze de Europese ontwikkelingen met betrekking tot plaagdierbeheersing.
Uitvoering
De nascholing bestaat uit een uitleg van de protocollen met richtlijnen over het praktisch buitengebruik inclusief discussies over de wijze van toepassing. De nascholing sluiten we af met een toets.
Nascholingspunten/-dagdelen:
25 nascholingspunten voor gediplomeerde bestrijdingstechnici (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen).
Planning
Deze nascholing is gepland 4 juli 2023 in Bodegraven van 8.00 – 15.00 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je snel op via onze website www.spa-bv.nl en dan bij Plaagdiermanagement. Mochten er nog vragen zijn, kun je contact opnemen met Mariska Heijkoop via telefoonnummer 0172 – 200 000.