Meest voorkomende Knaagdieren in/rond Woningen

Bestrijding van plaagdieren in Nederland wordt uit commercieel oogpunt veel uitgevoerd in en rond bedrijven. Talloze beheersingsprogramma’s zijn van toepassing. De laatste jaren is er een opkomende bewustwording dat Integrated Pest Management (IPM) de oplossing is om met een duurzaam en minimaal milieubelastende, diervriendelijke – lees maatschappelijk verantwoorde -  bedrijfsvoering de overlast van plaagdieren op een absoluut minimum te houden.

Theorie en praktijk

Om overlast van knaagdieren in en rond woningen te behandelen is een andere benadering nodig dan bij bedrijven die de noodzaak van beheersing nodig achten of verplicht zijn via regelgeving.

In deze nascholing wordt de specifieke benadering, inspectie en bestrijding in en rond woningen op een rijtje gezet. Theorie over biologie, leefwijze, schade en nut van de meest voorkomende knaagdieren worden opgefrist. Regelgeving, inspectie, resistentie, IPM benadering en toe te passen actuele biociden en alternatieven worden besproken. In de middag wordt in het praktijkcentrum een praktijksituatie door de cursisten uitgevoerd en geëvalueerd.

Inhoud                                                                     

- Biologie                                  

- Leefwijze

- Voortplanting

- Nut en schade

- Beginselen van IPM

- Plaagdieren: IPM is preventie, wering en bestrijding

- Wetskennis

- Biociden

- Wering en preventie

- Wat is resistentie of verminderde gevoeligheid?

- Knaagdierinspectie en bestrijding

Doelgroep

Plaagdierbeheersers PCO-s en gemeenten en overige belangstellenden. Hierbij valt te denken aan; facilitair medewerkers, medewerkers woningbouwverenigingen, horeca en levensmiddelenindustrie etc.

Resultaat      

Deelnemers hebben kennis genomen of opgefrist aangaande de aspecten genoemd in de inhoudsopgave van de cursus over knaagdieren die in en rond woningen en gebouwen kunnen voorkomen.

Praktijk:
In de middag wordt in het Musca trainingcentrum inspectie, rapportage, advisering over preventie en gebruik van biociden worden getraind, met IPM als uitgangspunt.

Nascholingspunten/-dagdelen: 
25 nascholingspunten voor gediplomeerde bestrijdingstechnici (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen). 

Planning – OOK ONLINE TE VOLGEN 

Deze nascholing is gepland op 7 juli 2022 van 8.00 – 15.00 uur in Bodegraven. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je snel op via onze website www.spa-bv.nl en dan bij Plaagdiermanagement. Mochten er nog vragen zijn, kun je contact opnemen met Mariska Heijkoop via telefoonnummer 0172 – 200 000. 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID