HIK protocol: persoons- en bedrijfscertificering

Het HIK protocol stelt dat een ieder die binnen of buiten knaagdieren wil bestrijden zowel voor binnen als buiten geschoold moet zijn én het bedrijf dient te certificeren.

Hoe werkt de persoonscertificering:
Een bestrijder mag knaagdieren (maakt niet uit of het voor binnen of buiten is) bestrijden als hij/zij zowel voor binnen als buiten IPM geschoold is door middel van de opleiding voor Bestrijdingstechnicus Plaagdieren (BT) en/of een (combinatie van) nascholingen.

Optie 1: BT gevolgd vóór 1 januari 2019
dan zowel de nascholing IPM buitengebruik (2 dagdelen) als nascholing IPM binnengebruik (2 dagdelen) volgen + bedrijfscertificering.

Optie 2: BT gevolgd tussen 1 januari 2019 en 1 november 2021 (tot en met BT 03/21)
dan zit IPM buitengebruik sowieso in de opleiding, dus deze nascholing hoeft niet gevolgd te worden. De nascholing IPM binnengebruik (2 dagdelen) moet dan gevolgd worden + bedrijfscertificering.

Optie 3: BT gevolgd per 1 november 2021 (vanaf BT 04/21)
dan zit IPM buitengebruik en IPM binnengebruik sowieso in de opleiding, dus deze nascholingen hoeven niet gevolgd te worden. Je moet dan nog wel de bedrijfscertificering in orde laten maken.

Geef je voor de nascholing IPM Knaagdieren (binnengebruik) en/of IPM Knaagdieren (buitengebruik) snel op via onze website www.spa-bv.nl bij 'Plaagdiermanagement'. Deze nascholingen geven wij in Bodegraven, maar geven wij ook op andere locaties in het land.

Informeer naar de mogelijkheden voor een incompany training, want ook dat is mogelijk!


De bedrijfscertificering dient u zelf in orde te maken.Mochten hier vragen over zijn dan kun je contact opnemen met Mariska Heijkoop via telefoonnummer 0172 – 200 000.

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID