IPM binnen- en buitengebruik per 1 januari 2023

Per 1 januari 2023 zal er aantoonbaar voldaan moeten worden aan het certificatieschema IPM-Knaagdierbeheersing om rodenticiden te mogen gebruiken na deze datum.

Het Handboek IPM-Knaagdierbeheersing (HIK) is de opvolger van het Handboek beheersing van rattenpopulaties om gebouwen en voedselopslagplaatsen (HBR). Dit handboek stelt dat er een integraal IPM-systeem is voor de bestrijding van ratten én muizen, zowel buiten als binnen.

Wat houdt dit in voor jou als plaagdierbestrijder?

Een bestrijder mag knaagdieren (maakt niet uit of het voor binnen of buiten is) bestrijden als hij/zij zowél voor binnen als buiten IPM geschoold is door middel van de opleiding voor Bestrijdingstechnicus Plaagdieren (BT) en/of een (combinatie van) nascholingen.

Hoe:
Optie 1:
BT gevolgd vóór 1 januari 2019
dan zowel de nascholing IPM buitengebruik (2 dagdelen) als nascholing IPM binnengebruik (2 dagdelen) volgen + certificeren door KPMB.

Optie 2: BT gevolgd tussen 1 januari 2019 en 1 november 2021 (tot en met BT 03/21)
dan zit IPM buitengebruik sowieso in de opleiding, dus deze nascholing hoeft niet gevolgd te worden. De nascholing IPM binnengebruik (2 dagdelen) moet dan gevolgd worden + certificeren door KPMB.

Optie 3: BT gevolgd per 1 november 2021 (vanaf BT 04/21)
dan zit IPM buitengebruik en IPM binnengebruik sowieso in de opleiding, dus deze nascholingen hoeven niet gevolgd te worden. Je moet je wel laten certificeren door KPMB.

Note: deze data gelden als de opleiding voor Bestrijdingstechnicus Plaagdieren is gevolgd bij SPA Groep. Mocht je elders je opleiding hebben gevolgd en je komt er niet uit wat voor jou van toepassing is, neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag.  

Op dit moment zijn wij volop bezig om deze nascholingen te herzien/ontwikkelen en de planning rond te krijgen. Wij zullen deze nascholingen op locaties verspreid over het hele land aanbieden. Mocht je deze nascholing(en) liever incompany uitgevoerd willen hebben voor al je medewerkers tegelijk? Dit is ook een mogelijkheid. Neem vooral contact op voor de mogelijkheden.

Je kan hierover contact opnemen met Mariska Heijkoop of Veerle Kelder via telefoonnummer 0172 – 200 000.

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID