NIEUW GEPLAND Eikenprocessierups en opk. plaagd

In de snel veranderende plaagdierenwereld krijgen plaagdierbestrijders steeds meer te maken met nieuwe soorten plaagdieren en nieuwe bestrijdingstechnieken. Tijdens deze nascholingscursus wordt ingegaan op een aantal plaagdiersoorten zoals de eikenprocessierupsen en steekmuggen die al een tiental jaren aanwezig zijn in Nederland. Ook recente nieuwkomers zoals (reuzen)teken, rivierkreeften, (Aziatische) hoornaars, Franse veldwespen en Mediterrane draaigatjes zullen worden besproken. Mogelijke toekomstig bedreigingen welke veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld wasberen komen ook aan bod.

Tijdens deze nascholingsdag wordt de biologie van deze plaagdieren uitgebreid besproken. Naast IPM en de wetgeving komt ook de bestrijding uitvoerig aan bod. Voor zover mogelijk worden de lessen zoveel mogelijk voorzien van audiovisuele informatie.

Bij diverse van bovengenoemde plaagdieren is men nog aan het zoeken naar de juiste IPM en bestrijdingsmethode om ze adequaat te kunnen bestrijden. Tijdens de uitgebreide discussie kunnen de deelnemers hun ervaringen kunnen delen met andere aanwezigen

Inhoud

Doelgroep
Bestrijdingstechnici en medewerkers die in aanraking kunnen komen met bovengenoemde diersoorten. Speciale voorkennis is voor deze cursus niet vereist.

Resultaat

Deelnemers zijn in staat om de opkomende soorten plaagdieren te beschrijven. Ook weten zij hoe ze deze soorten kunnen bestrijden conform de wetgeving en de IPM aanpak hierbij. Er wordt inzicht gegeven in de mogelijke toekomstige bedreigingen waar men te maken zou kunnen krijgen. 

Nascholingspunten:
25 nascholingspunten voor gediplomeerde bestrijdingstechnici

Planning

Deze opleiding is gepland op 27 mei 2021 van 8.00 - 15.00 uur in Bodegraven. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je snel op via onze website www.spa-bv.nl bij Plaagdiermanagement. Mochten er nog vragen zijn dan kun je contact opnemen met Wendy Tuithof op telefoonnummer 0172 200 000.

 


Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID