De Mollenbestrijding met Klemmen – 17 september

De mol is een prachtig zwart fluwelen diertje dat veel nuttig werk verzet. Deze noeste – bijna blinde – ondergrondse werker houdt de bodem luchtig, vangt veel insecten en verzet letterlijk en figuurlijk bergen.

Toch wordt dit door velen niet op prijs gesteld! Door zijn uitgebreid gangenstelsel en (mols)hopen verricht de mol schade aan gazons, planten en door verzakkingen kan voor dieren en (sport)mensen schade ontstaan. Het beestje kan een werkelijk plaag vormen en dan moet er iets gebeuren. Deze cursus geeft je uitgebreide informatie over de leefwijze, het nut en de schade van deze graver. Ook wordt in de praktijk een bestrijding van mollen met gebruik van klemmen uitgevoerd. Na het volgen van deze cursus bent u in staat zelfstandig een mollenprobleem op te lossen.

Inhoud: 

Doelgroep: 
Plaagdierbeheersers en medewerkers in de groenvoorzieningen, hoveniers en overige belangstellenden. Hierbij valt te denken aan; landschapbeheerders, (beleids)medewerkers van gemeenten, provincie of landelijke overheid, etc. 

Resultaat: 
Deelnemers hebben kennis over uiterlijk, gedrag, schade, wet- en regelgeving. Bij overlast door mollen weet men de juiste maatregelen - te treffen om een einde aan de heersende overlast te brengen.   

Praktijk: 
In de middag zullen in een nabij liggende akker mollen worden bestreden door middel van het opsporen van de ritten en het plaatsen van klemmen. 

Nascholingspunten/-dagdelen: 
25 nascholingspunten voor gediplomeerde bestrijdingstechnici (per 1 januari 2014 heeft deze nascholing een waarde van 2 dagdelen).  


Planning:

Deze nascholing is gepland 17 september 2019 van 8.00 – 15.00 uur in HEMMEN. Er zijn nog plaatsen beschikbaar dus geef je snel op via onze website www.spa-bv.nl bij Plaagdiermanagement. Mochten er nog vragen zijn, dan kun je contact opnemen met Mariska Heijkoop-Callenbach op telefoonnummer 0172 – 200 000. 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID