Gedoneerd wespennest aanwezig op Tjalk

“Het was in 2018 een zomer met weinig neerslag, veel warme dagen en dus ook veel wespen. In de 12 jaar dat ik nu actief ben in de plaagdierbranche hebben wij als De4Nederland nog nooit zoveel meldingen van wespen (Vespula vulgaris) gehad als in het afgelopen seizoen.

Het was dan ook in deze zomer dat ik na een melding van wespenoverlast in de gelegenheid kwam om het nest in zijn geheel te kunnen verwijderen. Het wespennest bevond zich in een opbergkast waar kussen in lagen opgeslagen. De kist stond in een oude schuur en het wespennest was niet meer actief. Ik was zo onder te indruk hoe zo’n nest wordt opgebouwd en met welke precisie het nest is samengesteld, dat ik dit aan toekomstige cursisten graag wil laten zien.

Om het nest in tact te houden, heb ik er een laklaag op aangebracht. Het nest bestaat uit twee delen: een binnenkant en de kap van het nest.

Het nest is inmiddels ‘geschonken’ aan SPA Groep om de cursisten kennis te laten maken met de wondere wereld van de in de volksmond genoemde ‘limonadewesp’.”,
aldus Zeno Hoffmans van De4Nederland.

Wij, als SPA Groep, zijn erg blij met het gedoneerde wespennest. Dus mocht je bij ons binnenkort een training volgen, kijk dan gerust ook even bij het wespennest.

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID