MBO 2 ook in het noorden van het land van start!

Omrin en Gemeente Eemsmond mee in de ontwikkeling

Persoonlijke groei, professionalisering en arbeidsontwikkeling

Tot voor kort was het voor een deel van een belangrijke beroepsgroep, namelijk de sector "Afval, Milieu en Beheer Openbare Ruimte" (AMBOR) niet mogelijk om een beroepsopleiding te volgen waarmee een erkend Mbo-diploma behaald werd. De AMBOR Vakschool heeft met de lancering van de Mbo-opleidingen: ‘Schone Leefomgeving’, ‘Afvalinzameling’, ‘Milieustraat’ en ‘IBOR’ dan ook een bijzondere mijlpaal behaald.

De afgelopen weken hebben zich +/- 30 medewerkers van Omrin zich aangemeld voor deze opleiding. Deze opleiding is mede op initiatief van de ondernemingsraad van Omrin tot stand gekomen. De ondernemingsraad bij monde van Anke de Jong benadrukte bij de vraag of medewerkers van Omrin wel geïnteresseerd waren in het volgen van deze opleiding.“Je weet pas hoeveel behoefte mensen hebben om zich te ontwikkelen als je ze het vraagt. En omdat persoonlijke ontwikkeling ontzettend spannend is, zouden dat er best veel kunnen zijn.” En dit bleek dus helemaal waar te zijn.

Afgelopen woensdag was de eerste lesdag van de eerste groep van 15 medewerkers van Omrin en 2 medewerkers van de Gemeente Eemsmond. Tijdens de kick-off, waarin Jan Hubers namens de directie van Omrin het belang van jezelf blijven ontwikkelen en het halen van een geldige startkwalificatie benadrukte, wenste hij de deelnemers veel succes toe tijdens de opleiding. Na het ondertekenen van de leerovereenkomsten tussen de opleider, student en leermeester hebben we met elkaar genoten van een gezamenlijk ontbijt.

(Bron: Omrin)

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID