Eerste reinigers met een erkend MBO-diploma

Medewerkers Schone Leefomgeving

De eerste groepen leerlingen van Stadsdeel Zuidoost en Stadsdeel Oost uit Amsterdam zijn geslaagd voor de MBO opleiding ‘Schone Leefomgeving’.

Vorig jaar september is SPA Groep gestart met de eerste MBO-1 opleiding ‘Schone Leefomgeving’ bij Amsterdam Stadsdeel Zuidoost en Stadsdeel Oost. De in totaal 21 leerlingen volgden ongeveer één keer in de twee weken een dag theorie en werkten de rest van de tijd op straat, waar zij in de praktijk begeleid zijn. Tijdens de verschillende trajecten hebben ze geleerd te werken en om te gaan met verschillende werktuigen en situaties. Daarnaast ontwikkelden ze hun communicatieve vaardigheden en competenties. Door de MBO-1 is er meer kennis, maar zijn er ook nieuwe inzichten en wordt er gewerkt aan een efficiëntere aanpak en inzet in het beeldgericht reinigen. 

Op 3 september werden de diploma's uitgereikt aan de 10 medewerkers van Amsterdam Stadsdeel Zuidoost. Het was een feestelijk en mooi moment waarmee een opleidingstraject van een jaar werd afgerond. "Ik ben trots op mezelf!", zei één van de leerlingen tijdens het in ontvangst nemen van zijn diploma.

Op 9 oktober vond de feestelijke uitreiking op het plaats bij Amsterdam Stadsdeel Oost. Tijdens deze uitreiking is een filmpje gemaakt door Stadsdeel Oost.

 

De uitreiking van het diploma "Schone Leefomgeving"

Amsterdam Stadsdeel Oost

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID