Amsterdam Oost en Zuidoost zijn koplopers MBO

MBO-opleiding "Schone Leefomgeving" gestart

Op 17 oktober zijn de eerste twee groepen gestart met de MBO-opleiding "Schone Leefomgeving".

SPA Groep heeft met deze lancering een bijzondere mijlpaal bereikt. De Beroeps Begeleidende Leerweg is speciaal ontwikkeld voor medewerkers en assistent medewerkers die de openbare ruimte schoon en netjes houden. Vanaf heden is het voor hen dus mogelijk om een beroepsopleiding te volgen, waarmee zij een erkend MBO-diploma behalen.

Werken naar Vermogen en arbeidsontwikkeling

Voor de leerwerkbedrijven, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt willen laten werken naar vermogen, is er een speciale leerweg ontwikkeld. In deze MBO-variant is extra veel aandacht voor sociale en specifieke werknemersvaardigheden.

Maatwerk MBO IBOR

Van de MBO bestaat er ook een IBOR-variant. Deze is uniek in zijn soort omdat het opleidingsplan wordt samengesteld rondom de uitvoering van al het dagelijkse onderhoud van de openbare ruimte (schoon en heel!) en kan worden afgestemd op specifieke organisatiedoelen en takenpakketten.

Amsterdam Oost en Amsterdam Zuidoost streven naar duurzame inzetbaarheid

SPA Groep is bijzonder trots op de stadsdelen Amsterdam Oost en Amsterdam Zuidoost. Zij zijn namelijk de eerste organisaties in de branche die hun reinigingsmedewerkers laten deelnemen aan een echte beroepsopleiding.

De MBO-opleiding sluit goed aan op de toekomstvisie van de stadsdelen en de duurzame inzetbaarheid waar de stadsdelen naar streven. Daarnaast lenen de twee stadsdelen zich bij uitstek voor een pilotgroep omdat de deelnemers al beschikken over kennis van SRB.

Als u meer wilt weten over de MBO-opleidingen dan kunt u contact opnemen met SPA Groep.

 

Ga naar

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID