MBO 1 opleiding voor straatreinigers

SPA Groep gaat eenjarig traject bieden

SPA Groep biedt vanaf september een eenjarig opleidingstraject voor de straatreiniging. De leerlingen volgen één keer in de twee weken een dag theorie en werken de rest van de tijd op straat, waar zij in de praktijk begeleid zullen worden. Tijdens de verschillende trajecten leren ze werken en omgaan met verschillende werktuigen en situaties. Daarnaast ontwikkelen ze hun communicatieve vaardigheden.

Er is behoorlijk wat media-aandacht voor de toekomstige BBL-opleiding Straatreiniging ontstaan.

Na het anderhalve paginagrote artikel in het nrcnext hebben we een tv-opname van AT5 gehad tijdens de praktijk training  in Amsterdam. Wat vooral de aandacht trok was een beroepsopleiding voor straatreinigers. Ze waren geïnteresseerd in reden van een beroepsopleiding (“Moet je daar wat voor kunnen dan?”), maar ook over de communicatie met de burger werden veel vragen gesteld.

"Wat Ronald Ravesteijn betreft, bedenker van de opleiding, zijn de beste straatvegers over tien jaar een soortbuurtconciërges: 'We willen straatvegers leren om niet alleen naar hun veger te staren, maar voorbijgangers aan te kijken en te groeten. (...) Straatvegers zijn nu al zo'n beetje de enige ogen en oren op straat, daar moeten we gebruik van maken.' " (Bron: AT5 )

Ronald Ravesteijn werd ook door  gevraagd naar het idee achter deze opleiding.

Beluister hier het radio-fragment op AmsterdamFM.nl.

Vandaag is de MBO 1 opleiding voor straatreinigers meegenomen in Metro regio Amsterdam en vanmiddag staat het stuk in het NRC Handelsblad.

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID