Haven in actie tegen gegaste containers

Het Havenbedrijf Rotterdam, ondernemingsorganisatie VNO-NCW, Deltalinqs van de Rotterdamse havenwerkgevers en belangenclub EVO voor de logistiek- en vervoerbranche komen samen in actie tegen het gebruik van ontsmettend, giftig gas in containers.

Deze gegaste containers kunnen heel gevaarlijk zijn voor de gezondheid van de mensen die de spullen uit de containers moeten halen. Afgesproken is dat de containers die zijn volgespoten met gas moeten zijn voorzien van een duidelijk zichtbare sticker. Vaak wordt echter aan die verplichting geen gehoor gegeven, met alle gevolgen van dien.
De haven-hotshots willen nu dat er een mondiale aanpak komt voor gegaste containers. Het voornaamste doel is dat exporterende landen in Afrika en Azië veel minder vaak het ongezonde en het ozonlaag aantastende gas methylbromide gebruiken om containerladingen vrij te maken van insecten.

De organisaties hebben nu een brief geschreven aan Eurocommissaris Stavros Dimas (Milieu), waarin zij aandringen op een verbod op het gebruik van methylbromide bij houtladingen. Een hittebehandeling van hout(producten) is volgens het kwartet een veiliger en milieuvriendelijkere manier om de handel beestjesvrij te maken.

Bron: http://www.ad.nl/

 

Overig nieuws

© SPA Groep BV | Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Kamer van Koophandel: 29046111 | ontwerp en techniek: BSID